Get Adobe Flash player
Reklama 2
Ormondo
Reklama 4
LublinInspiruje
PL_portal

reklama

Pszczelarz Kozacki to coś więcej niż miody. To serce włożone w produkcję, poszanowanie dla natury i historia pszczelarstwa kryjąca się w każdym słoiku.
Nasza rodzinna firma działa od ponad 20 lat, ale historia Miodu Kozackiego sięga końca XVII wieku. Wtedy to nasi przodkowie – legendarni Kozacy – założyli pomiędzy malowniczymi lasami Roztocza małą wioskę Kozaki.

Wybrana przez nich lokalizacja okazała się być idealna do trudnienia się bartnictwem. Od tego czasu tajniki pszczelarstwa w rodzinie Kozaków są przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Czytaj więcej...

Atrakcyjnie położona nad Dunajem, co roku przyciąga liczne grupy zagranicznych turystów, którzy coraz chętniej wybierają to malownicze miasto jako cel swojej podróży.
Historia Bratysławy jest długa i bardzo bogata. Od 1536 roku, kiedy Bratysława(Pressburg) została stolicą Królestwa Węgierskiego, nastąpił rozwój miasta i bogacenie się jego mieszkańców. W Katedrze Świętego Marcina do 1830 roku odbyło się 19 ceremonii koronacyjnych królów węgierskich i ich małżonek, o których przypomina korona św. Stefana znajdująca się na wierzchołku wieży wznoszącej się na wysokość 85 metrów ponad miastem.

Czytaj więcej...

To neorenesansowy obiekt położony w miejscowości Wola Chojnata, oddalonej 60 km od Warszawy. Wiernie odrestaurowana XIX-wieczna rezydencja ze starym i malowniczym parkiem doskonale sprzyja spotkaniom na wysokim, międzynarodowym szczeblu. Znaczącym wydaje się być też, że Pałac Chojnata znajduje się prawie idealnie w punkcie, który XVIII wieczni geografowie określili jako środek Europy.

Włoska sztuka serowa, słynna i ceniona na całym świecie, która dzięki swoim produktom w pełni osiągnęła szczyty wyborności w światowych kręgach kulinarnych i winiarskich, jest już w Polsce. Nowy zakład BIANCO LATTE Sp.z o.o. będzie wytwarzał wyroby mleczarskie na szeroką skalę.
Inicjatywa ma swój początek w Joint Venture pomiędzy zakładem mleczarskim TRE C znanym z tradycji i jakości swoich wyrobów i polskiej OSM Bychawa, w województwie lubelskim, specjalizującego się w produkcji wyrobów mleczarskich od 1928 roku.

Czytaj więcej...

Nasza restauracja powstała z miłości do włoskiego jedzenia, początkowo jako Caffetteria i bar winny, z czasem musieliśmy ją poszerzyć o dania gorące. Naszym klientom podajemy świeże i sezonowe włoskie produkty. Stałego menu u nas nie ma. Codziennie staramy się zaskakiwać naszych gości nowymi daniami, przygotowywanych zawsze ze świeżych produktów na bazie oryginalnych receptur prosto z Italii. Większość to przepisy mojej mamy. Uwielbiamrobić zakupy na lubelskich targowiskach, zawsze sam dokładnie wybieram warzywa, mięso, staram się, by pochodziły z produkcji ekologicznej. To, co znajdzie się w moim koszu decyduje o menu dnia, bo to właśnie w trakcie zakupów wymyślam potrawy. Ale na naszych stołach są też potrawy z ryb morskich oraz oryginalne włoskie sery i wędliny.

Czytaj więcej...

  •  PATRONATY
    PATRONATY
  • Nie tylko z NBP
    Nie tylko z NBP
  • Z Parlamentu
    Z Parlamentu
  • AFISZ kultury
    AFISZ kultury
  • ZAPROSILI NAS
    ZAPROSILI NAS
  • Liderzy Gospodarki
    Liderzy Gospodarki