reklama
Pszczelarz Kozacki to coś więcej niż miody. To serce włożone w produkcję, poszanowanie dla natury i historia pszczelarstwa kryjąca się w każdym słoiku.
Nasza rodzinna firma działa od ponad 20 lat, ale historia Miodu Kozackiego sięga końca XVII wieku. Wtedy to nasi przodkowie – legendarni Kozacy – założyli pomiędzy malowniczymi lasami Roztocza małą wioskę Kozaki.
Wybrana przez nich lokalizacja okazała się być idealna do trudnienia się bartnictwem. Od tego czasu tajniki pszczelarstwa w rodzinie Kozaków są przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Atrakcyjnie położona nad Dunajem, co roku przyciąga liczne grupy zagranicznych turystów, którzy coraz chętniej wybierają to malownicze miasto jako cel swojej podróży.
Historia Bratysławy jest długa i bardzo bogata. Od 1536 roku, kiedy Bratysława(Pressburg) została stolicą Królestwa Węgierskiego, nastąpił rozwój miasta i bogacenie się jego mieszkańców. W Katedrze Świętego Marcina do 1830 roku odbyło się 19 ceremonii koronacyjnych królów węgierskich i ich małżonek, o których przypomina korona św. Stefana znajdująca się na wierzchołku wieży wznoszącej się na wysokość 85 metrów ponad miastem.
To neorenesansowy obiekt położony w miejscowości Wola Chojnata, oddalonej 60 km od Warszawy. Wiernie odrestaurowana XIX-wieczna rezydencja ze starym i malowniczym parkiem doskonale sprzyja spotkaniom na wysokim, międzynarodowym szczeblu. Znaczącym wydaje się być też, że Pałac Chojnata znajduje się prawie idealnie w punkcie, który XVIII wieczni geografowie określili jako środek Europy.
Włoska sztuka serowa, słynna i ceniona na całym świecie, która dzięki swoim produktom w pełni osiągnęła szczyty wyborności w światowych kręgach kulinarnych i winiarskich, jest już w Polsce. Nowy zakład BIANCO LATTE Sp.z o.o. będzie wytwarzał wyroby mleczarskie na szeroką skalę.
Inicjatywa ma swój początek w Joint Venture pomiędzy zakładem mleczarskim TRE C znanym z tradycji i jakości swoich wyrobów i polskiej OSM Bychawa, w województwie lubelskim, specjalizującego się w produkcji wyrobów mleczarskich od 1928 roku.
Nasza restauracja powstała z miłości do włoskiego jedzenia, początkowo jako Caffetteria i bar winny, z czasem musieliśmy ją poszerzyć o dania gorące. Naszym klientom podajemy świeże i sezonowe włoskie produkty. Stałego menu u nas nie ma. Codziennie staramy się zaskakiwać naszych gości nowymi daniami, przygotowywanych zawsze ze świeżych produktów na bazie oryginalnych receptur prosto z Italii. Większość to przepisy mojej mamy. Uwielbiamrobić zakupy na lubelskich targowiskach, zawsze sam dokładnie wybieram warzywa, mięso, staram się, by pochodziły z produkcji ekologicznej. To, co znajdzie się w moim koszu decyduje o menu dnia, bo to właśnie w trakcie zakupów wymyślam potrawy. Ale na naszych stołach są też potrawy z ryb morskich oraz oryginalne włoskie sery i wędliny.